merhabalar :)
Geçen gün migrosta alışveriş yaparken sebze bölümünde deniz börülcesine rastladım.. Unuttuğum, yıllar önce denediğim bir salataydı. Hemen attım sepete tekrar yapayım dedim..
Gelelim nasıl yapıldığına;
İlk olarak demet halinde satılan deniz börülcesinin kök kısımlarını kesiyoruz baya bir sert oluyor zaten 😄. Ayıkladıktan sonra bir tencereye su koyup kaynatmaya başlıyoruz ve deniz börülcesini içine atıyoruz.. Yaklaşık 8 ve 10 dakika arası kaynatıyoruz. Arada bir kontrol edelim çünkü ocağın ısısına bağlı olarak haşlanma süresi azalabilir. Çatalla rahatlıkla kontrol edebiliriz.
Yeteri kadar haşlandığında hemen ocaktan alıp soğuk su ile şoklama yapıyoruz nedeni: Rengi solmasın ve iyice yumuşak bir hal almasın diye.Daha sonra Dal dal olan börülcenin kökünden tutup, baş ve işaret parmaklarımızla sıkıca ve narin bir şekilde tutup sıyırıyoruz.. (Fasulyedeki kılçıklar gibi ince sert yapılara sahip) Zaten eğer tam olarak haşlanmış ise rahatlıkla sıyırabiliriz. Tek tek sıyırma işleminden sonra tabağa alıp sosunu üzerine ekliyoruz ve nefis salatamız hazırr :)
Not: Arkadaşlar deniz börülcesi tuzlu bir sebze bu yüzden tuz eklemiyoruz.
Sosu İçin;
-1 küçük limon (büyükse yarısı )
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
Deniz börülcesinin lezzetinden ziyade oldukçada faydası varmış bende yeni öğreniyorum :)
-Denize yakın yerlerde yetiştiği için iyot bakımından zengin ve tiroit hastalarına iyi geliyor.
- İdrar söktürücü ve iltihaplarına iyi geliyor.
-Metabolizma hızlandırıcı etkisi vardır.
- Guatır hastalığına iyi gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder